Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε ή τις τρίβουμε στον τρίφτη.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο, μόλις αυτό λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί-ξανθό χρώμα (Για να μην μυρίζει το αλεύρι, Προσοχή μην κάψουμε το αλεύρι!).
Προσθέτουμε το ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Μόλις αυτό ενσωματωθεί με το αλεύρι, ρίχνουμε τις ντομάτες, το νερό και τα μπαχαρικά.
Συνεχίζουμε να βράζουμε για 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το γάλα και πολτοποιούμε τη σουπα.
Σερβίρουμε τη σουπα ζεστή με τριμμένο τυρί και τραγανά Κρουτόν.
Notes
Για vegan εκδοχή αντικαθιστούμε το βούτυρο με ελαιόλαδο, το γάλα με γάλα σόγιας και το τυρί με vegan τυρί. Καλή απόλαυση!!!