Go Back
Φασολάδα στη χύτρα

Φασολάδα στη χύτρα

5 from 2 votes
Prep Time 5 minutes
Cook Time 12 minutes
Total Time 17 minutes
Course Main Course
Cuisine American, Mediterranean
Servings 4

Ingredients
  

  • 500 γρ. φασόλια μέτρια
  • 1-2 κρεμμύδια ξερά
  • 2-3 καρότα
  • ½ φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 4 ώριμες ντομάτες ξισμένες ή 1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας του εμπορίου 
  • 1 κλαδάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπούκοβο

Instructions
 

  • Ένα βράδυ πριν ή 12 ώρες πριν μαγειρέψουμε τα φασόλια, τα μουλιάζουμε σε ζεστό νερό, το οποίο πρέπει να είναι τουλάχιστον σε διπλάσια ποσότητα από τα φασόλια. Αυτό βοηθά στο να μουλιάσουν τα φασόλια ομοιόμορφα. 
  • Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε και σουρώνουμε τα φασόλια μας.
  • Στη χύτρα μας ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα καρότα κομμένα σε στρογγυλές φέτες, τα φασόλια, την τριμμένη  ντομάτα, το ψιλοκομμένο σέλινο, τη ζάχαρη, το αλάτι το πιπέρι και το νερό σε θερμοκρασία δωματίου, όχι βρασμένο.
  • Τοποθετούμε τη χύτρα στο μάτι της εστίας και το ανοίγουμε στο 9 (εμένα είναι από 1-9) με ανοιχτό το καπάκι. Μόλις η φασολάδα φτάσει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε το μάτι στο 6, κλείνουμε το καπάκι της χύτρας και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη.
  • Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά και την ανοίγουμε με τον τρόπο που ανοίγει ο καθενας/ή καθεμία τη χύτρα του/της. (Εγώ την τοποθετώ κατω από κρύο τρεχούμενο νερό μέχρι να βγει όλος ο αέρας από μέσα της.) 

Notes

Εμάς μας αρέσει να συνοδεύουμε τη φασολάδα με ρέγγα και ζεστό ψωμί! 
Keyword Όσπρια