4ώριμες ντομάτες ξισμένεςή 1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας του εμπορίου
1κλαδάκισέλινο ψιλοκομμένο
1πρέζαζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
μπούκοβο
Instructions
Ένα βράδυ πριν ή 12 ώρες πριν μαγειρέψουμε τα φασόλια, τα μουλιάζουμε σε ζεστό νερό, το οποίο πρέπει να είναι τουλάχιστον σε διπλάσια ποσότητα από τα φασόλια. Αυτό βοηθά στο να μουλιάσουν τα φασόλια ομοιόμορφα.
Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε και σουρώνουμε τα φασόλια μας.
Στη χύτρα μας ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα καρότα κομμένα σε στρογγυλές φέτες, τα φασόλια, την τριμμένη ντομάτα, το ψιλοκομμένο σέλινο, τη ζάχαρη, το αλάτι το πιπέρι και το νερό σε θερμοκρασία δωματίου, όχι βρασμένο.
Τοποθετούμε τη χύτρα στο μάτι της εστίας και το ανοίγουμε στο 9 (εμένα είναι από 1-9) με ανοιχτό το καπάκι. Μόλις η φασολάδα φτάσει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε το μάτι στο 6, κλείνουμε το καπάκι της χύτρας και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη.
Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά και την ανοίγουμε με τον τρόπο που ανοίγει ο καθενας/ή καθεμία τη χύτρα του/της. (Εγώ την τοποθετώ κατω από κρύο τρεχούμενο νερό μέχρι να βγει όλος ο αέρας από μέσα της.)
Notes
Εμάς μας αρέσει να συνοδεύουμε τη φασολάδα με ρέγγα και ζεστό ψωμί!