Go Back
Κέικ μπανάνας με σταγόνες σοκολάτας

Banana Bread

Κέικ μπανάνας με σταγόνες σοκολάτας
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Course Breakfast, Dessert
Servings 10 κομμάτια

Ingredients
  

  • 3 μπανάνες ώριμες
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 125 γρ. βούτυρο 
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Instructions
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°, στον αέρα. Φροντίζουμε το βούτυρο, τα αυγά και το γιαούρτι να ειναι σε θερμοκρασία δωματίου και οι σταγόνες σοκολάτας στο ψυγείο.
  • Σε πρώτο στάδιο βάζουμε στο μίξερ το εργαλείο "σύρμα" και προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και στη ζάχαρη, τα οποία χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
  • Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τις λιώνουμε και τις προσθέτουμε στο μίξερ.
  • Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το βούτυρο και μετά από δυο λεπτά το γιαούρτι.
  • Στο σημείο αυτό αλλάζουμε το "σύρμα" από το μίξερ και τοποθετούμε το "φτερό".
  • Προσθέτουμε το αλάτι, την κανέλα, τη βανίλια και σιγά - σιγά το αλεύρι.
  • Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας, αλλά φροντίζουμε να κρατήσουμε μερικές για το επάνω μέρος του κέικ.
  • Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, την αλευρώνουμε, την αναποδογυρίζουμε και τη χτυπάμε ελαφρά για να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα, το απλώνουμε και πασπαλίζουμε από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας που κρατήσαμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 160° για 60'.
  • Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, περιμένουμε 10 - 15' να κρυώσει και ξεφορμάρουμε το κέικ.
Keyword Σοκολάτα, Φρούτα