Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°, στον αέρα. Φροντίζουμε το βούτυρο, τα αυγά και το γιαούρτι να ειναι σε θερμοκρασία δωματίου και οι σταγόνες σοκολάτας στο ψυγείο.
Σε πρώτο στάδιο βάζουμε στο μίξερ το εργαλείο "σύρμα" και προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και στη ζάχαρη, τα οποία χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τις λιώνουμε και τις προσθέτουμε στο μίξερ.
Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το βούτυρο και μετά από δυο λεπτά το γιαούρτι.
Στο σημείο αυτό αλλάζουμε το "σύρμα" από το μίξερ και τοποθετούμε το "φτερό".
Προσθέτουμε το αλάτι, την κανέλα, τη βανίλια και σιγά - σιγά το αλεύρι.
Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας, αλλά φροντίζουμε να κρατήσουμε μερικές για το επάνω μέρος του κέικ.
Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, την αλευρώνουμε, την αναποδογυρίζουμε και τη χτυπάμε ελαφρά για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα, το απλώνουμε και πασπαλίζουμε από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας που κρατήσαμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 160° για 60'.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, περιμένουμε 10 - 15' να κρυώσει και ξεφορμάρουμε το κέικ.