Go Back
ρεβύθια με κρέας

Ρεβύθια με κατσικάκι

Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Course Main Course
Cuisine Mediterranean
Servings 6 μερίδες

Ingredients
  

  • 300-500 γρ. κατσικίσιο κρέας με ή χωρίς κόκκαλο
  • 500 γρ. ξερά ρεβύθια
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια
  • 400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα κονσέρβα ή φρέσκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. κύμινο
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Instructions
 

  • Από το προηγούμενο βράδυ ή απο 12 ώρες πριν μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο καυτό νερό. Το πρωί τα ρεβύθια θα έχουν φουσκώσει.
  • Στη χύτρα προσθέτουμε το κρέας μας και βάζουμε τόσο νερό, ώστε να καλύψει το κρέας. Ανοίγουμε το μάτι της εστίας στο 9 και αφήνουμε να βράσει το νερό.
  • Μόλις το νερό βράσει, χαμηλώνουμε την εστία στο 6 και κλείνουμε το καπάκι της χύτρας. Αφήνουμε για μισή ώρα να ψηθεί το κρέας.
  • Στη μισή ώρα ανοίγουμε τη χύτρα μας ( ο καθένας και η καθεμία όπως γνωρίζει τον τρόπο που ανοίγει η χύτρα του / της.)
  • Μεταφέρουμε το ζωμό και το κρέας σε άλλη κατσαρόλα και ρίχνουμε στη χύτρα το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια τα οποία αρχικά τα κόβουμε στη μέση και μετά σε χοντρές φέτες από το επάνω μέρος προς τα κάτω.
  • Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και στη συνέχεια σουρώνουμε τα ρεβύθια και προσθέτουμε και αυτά στη χύτρα.
  • Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό με το κρέας και τα μπαχαρικά.
  • Αφήνουμε και πάλι την εστία στο 9 μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός και μόλις ξεκινήσει κατεβάζουμε τη φωτιά στο 6 και κλεινουμε τη χύτρα για 20 λεπτά.
  • Ελέγχουμε τα ρεβύθια μας εαν έχουν ψηθεί και σερβίρουμε.
Keyword Κρέας, Όσπρια