Από το προηγούμενο βράδυ ή απο 12 ώρες πριν μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο καυτό νερό. Το πρωί τα ρεβύθια θα έχουν φουσκώσει.
Στη χύτρα προσθέτουμε το κρέας μας και βάζουμε τόσο νερό, ώστε να καλύψει το κρέας. Ανοίγουμε το μάτι της εστίας στο 9 και αφήνουμε να βράσει το νερό.
Μόλις το νερό βράσει, χαμηλώνουμε την εστία στο 6 και κλείνουμε το καπάκι της χύτρας. Αφήνουμε για μισή ώρα να ψηθεί το κρέας.
Στη μισή ώρα ανοίγουμε τη χύτρα μας ( ο καθένας και η καθεμία όπως γνωρίζει τον τρόπο που ανοίγει η χύτρα του / της.)
Μεταφέρουμε το ζωμό και το κρέας σε άλλη κατσαρόλα και ρίχνουμε στη χύτρα το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια τα οποία αρχικά τα κόβουμε στη μέση και μετά σε χοντρές φέτες από το επάνω μέρος προς τα κάτω.
Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και στη συνέχεια σουρώνουμε τα ρεβύθια και προσθέτουμε και αυτά στη χύτρα.
Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό με το κρέας και τα μπαχαρικά.
Αφήνουμε και πάλι την εστία στο 9 μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός και μόλις ξεκινήσει κατεβάζουμε τη φωτιά στο 6 και κλεινουμε τη χύτρα για 20 λεπτά.
Ελέγχουμε τα ρεβύθια μας εαν έχουν ψηθεί και σερβίρουμε.