Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον κιμά με ελάχιστο νερό, ίσα ίσα να σκεπάσει τον κιμά.
Όταν ο κιμάς τραβήξει όλο του το νερό προσθέτουμε τη φυτίνη και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Ανακατεύουμε για πολύ λίγο και προσθέτουμε τη τομάτα, το νερό και τέλος τα μπαχαρικά.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 - 15' περίπου.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και σερβίρουμε με τον κιμά και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.