Μακαρόνια με Κιμά
Μαμαδίστικη συνταγή για μακαρόνια με κιμά
Ingredients
- 1 πακέτο μακαρόνια Linguine
Για τη σάλτσα:
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- ½ κ.σ. φυτίνη
- 2-3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
- ½ ποτηράκι νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- παρμεζάνα ή ρεγκάτο τριμμένο
Instructions
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον κιμά με ελάχιστο νερό, ίσα ίσα να σκεπάσει τον κιμά.
- Όταν ο κιμάς τραβήξει όλο του το νερό προσθέτουμε τη φυτίνη και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
- Ανακατεύουμε για πολύ λίγο και προσθέτουμε τη τομάτα, το νερό και τέλος τα μπαχαρικά.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 - 15' περίπου.
- Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και σερβίρουμε με τον κιμά και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.