Μακαρόνια με Κιμά

Μαμαδίστικη συνταγή για μακαρόνια με κιμά
Prep Time 5 mins
Cook Time 20 mins
0 mins
Total Time 25 mins
Course Main Course
Cuisine Mediterranean
Servings 4

Ingredients
  

  • 1 πακέτο μακαρόνια Linguine 

Για τη σάλτσα:

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • ½ κ.σ. φυτίνη
  • 2-3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • ½ ποτηράκι νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • παρμεζάνα ή ρεγκάτο τριμμένο

Instructions
 

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον κιμά με ελάχιστο νερό, ίσα ίσα να σκεπάσει τον κιμά. 
  • Όταν ο κιμάς τραβήξει όλο του το νερό προσθέτουμε τη φυτίνη και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
  • Ανακατεύουμε για πολύ λίγο και προσθέτουμε τη τομάτα, το νερό και τέλος τα μπαχαρικά.
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 - 15' περίπου.
  • Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και σερβίρουμε με τον κιμά και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.
Keyword Κιμάς, Μακαρόνια