Σε ένα μικρό μπολάκι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά του πρώτου μείγματος και το αφήνουμε στην άκρη για να δράσει η μαγιά.
Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, το μεταφέρουμε στο μίξερ και προσθέτουμε με τη σειρά το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια, το βούτυρο, τους κρόκους των αυγών, και το αλεύρι.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, του οποίου έχουμε βουτυρώσει τα τοιχώματα.
Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε με το πλάστη ένα φύλλο περίπου 2-2.5 εκ., χρησιμοποιώντας ελάχιστο αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης.
Με τη βοήθεια ενος ποτηριού κόβουμε τα ντόνατς.
Εαν θέλουμε να έχουν τρύπα στη μέση χρησιμοποιούμε το καπάκι ενος αναψυκτικού και κόβουμε το κέντρο του ντόνατς.
Τοποθετούμε τα ντόνατς σε μια λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε άλλη μια ώρα να φουσκώσουν.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα ντόνατς και από τις δύο πλευρές.
Όσα έχουν τρύπα στη μέση τα περνάμε από ζάχαρη ή μείγμα ζάχαρης και κανέλας και οσα δεν εχουν τα κόβουμε στη μέση, τα γεμίζουμε με πραλίνα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.