Τα πιο αφράτα και νόστιμα Donuts!!! Φτιάξτε αυτά τα Donuts παρέα με τα μικρά σας 💕, στολίστε τα όπως θέλετε και ανεβάστε το αποτέλεσμά σας σε story!!! Good Luck!👏

Αφράτα Ντόνατς

Prep Time 30 mins
Cook Time 20 mins
10 mins
Total Time 1 hr
Course Breakfast, Dessert
Cuisine American, French, Mediterranean
Servings 18 κομμάτια

Ingredients
  

1° μείγμα:

  • 1 μαγιά νωπή
  • 3-4 κ.σ. νερό χλιαρό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

2° μείγμα:

  • 200-220 ml γάλα χλιαρό
  • 60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κρόκους αυγών
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φιαλίδιο βανίλια
  • 420 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Toppings:

  • ζάχαρη
  • ζάχαρη και κανέλα
  • πραλίνα
  • ζάχαρη άχνη
  • σοκολάτα λιωμένη

Για το μπολ της ζύμης:

  • λίγο βούτυρο

Για το τηγάνισμα:

  • ηλιέλαιο

Instructions
 

  • Σε ένα μικρό μπολάκι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά του πρώτου μείγματος και το αφήνουμε στην άκρη για να δράσει η μαγιά. 
  • Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, το μεταφέρουμε στο μίξερ και προσθέτουμε με τη σειρά το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια, το βούτυρο, τους κρόκους των αυγών, και το αλεύρι. 
  • Συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, του οποίου έχουμε βουτυρώσει τα τοιχώματα.
  • Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε με το πλάστη ένα φύλλο περίπου 2-2.5 εκ., χρησιμοποιώντας ελάχιστο αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης. 
  • Με τη βοήθεια ενος ποτηριού κόβουμε τα ντόνατς. 
  • Εαν θέλουμε να έχουν τρύπα στη μέση χρησιμοποιούμε το καπάκι ενος αναψυκτικού και κόβουμε το κέντρο του ντόνατς. 
  • Τοποθετούμε τα ντόνατς σε μια λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε άλλη μια ώρα να φουσκώσουν. 
  • Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα ντόνατς και από τις δύο πλευρές. 
  • Όσα έχουν τρύπα στη μέση τα περνάμε από ζάχαρη ή μείγμα ζάχαρης και κανέλας και οσα δεν εχουν τα κόβουμε στη μέση, τα γεμίζουμε με πραλίνα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. 
Keyword Ζύμη

Bon Appétit! ♥️

🥑Εάν σου άρεσε η συνταγή μην ξεχάσεις να πατήσεις like, να σχολιάσεις, να αποθηκεύσεις τη συνταγή αλλά να ανεβάσεις και story με τα δικά σου Donuts, κάνοντας tag @g.m.kitchen_philosophy στο Instagram. 

Μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε στο Instagram, Facebook  και Pinterest.