Go Back
κλαμφουτί με κεράσια

Κλαμφουτί με κεράσια

Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Course Breakfast, Dessert, Snack
Cuisine French
Servings 8 κομμάτια

Ingredients
  

Για το καραμέλωμα των κερασιών:

  • 250 γρ. κεράσια
  • 20 γρ. βούτυρο 
  • 20 γρ. ζάχαρη

Για το μείγμα:

  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 2 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Instructions
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 180°
  • Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.
  • Λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα ταψί περίπου 30 εκ. προσθέτουμε τα 20 γραμμάρια βούτυρο (αλείφουμε καλά το ταψί, ώστε να πάει παντού το βούτυρο), τα κεράσια και από πάνω τους τα 20 γραμμάρια ζάχαρη.
  • Ψήνουμε στον αέρα για 10-15'.
  • Όσο καραμελώνουν τα κεράσια, ετοιμάζουμε το μείγμα.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τις βανίλιες, το αλάτι και το αλεύρι. Τα προσθέτουμε με τη σειρά και τα ανακατεύουμε.
  • Μετά από 10-15' βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε το μείγμα. Βάζουμε το ταψί και πάλι στο φούρνο για 35-40' στον αέρα στους 180°
  • Μόλις ψηθεί το γλυκό το αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας ελάχιστη ζάχαρη άχνη.
Keyword Κρέμα, Φρούτα