κλαμφουτί με κεράσια

Κλαμφουτί με κεράσια, νόστιμο, ελαφρύ και όχι πολύ γλυκό… Η γλύκα του είναι τόση, όση χρειάζεται… Μπορείτε να το γευτείτε ως πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο.

Ετοιμάζεται πολύ γρήγορα και είναι ιδανικός τρόπος να καταναλώσετε τα κεράσια που έχουν μείνει στο ψυγείο σας, τα οποία έχουν μαλακώσει και δεν θέλετε να τα καταναλώσετε ωμά.

Σας προτείνω λοιπόν να αξιοποιήσετε τα κεράσια σας, φτιάχνοντας αυτό το κλαμφουτί με κεράσια.

κλαμφουτί με κεράσια

Κλαμφουτί με κεράσια

Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Course Breakfast, Dessert, Snack
Cuisine French
Servings 8κομμάτια

Ingredients
  

Για το καραμέλωμα των κερασιών:

  • 250 γρ. κεράσια
  • 20 γρ. βούτυρο 
  • 20 γρ. ζάχαρη

Για το μείγμα:

  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 2 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Instructions
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 180°
  • Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.
  • Λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα ταψί περίπου 30 εκ. προσθέτουμε τα 20 γραμμάρια βούτυρο (αλείφουμε καλά το ταψί, ώστε να πάει παντού το βούτυρο), τα κεράσια και από πάνω τους τα 20 γραμμάρια ζάχαρη.
  • Ψήνουμε στον αέρα για 10-15'.
  • Όσο καραμελώνουν τα κεράσια, ετοιμάζουμε το μείγμα.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τις βανίλιες, το αλάτι και το αλεύρι. Τα προσθέτουμε με τη σειρά και τα ανακατεύουμε.
  • Μετά από 10-15' βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε το μείγμα. Βάζουμε το ταψί και πάλι στο φούρνο για 35-40' στον αέρα στους 180°
  • Μόλις ψηθεί το γλυκό το αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας ελάχιστη ζάχαρη άχνη.
Keyword Κρέμα, Φρούτα

Bon Appétit! ♥️

 

Extra Tips:

  • Αφαιρούμε τα κουκούτσια τους, είτε κόβοντας τα στη μέση, είτε χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο για αφαίρεση κουκουτσιών.
  • Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο πρέπει να ρίξουμε πολύ γρήγορα το μείγμα και να το ξαναβάλουμε στο φούρνο, για να φουσκώσουν οι άκρες.
  • Χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα καστανή ζάχαρη, επομένως ότι αναφέρω με ζάχαρη είναι με καστανή.

 

🥑Εάν σου άρεσε η συνταγή μην ξεχάσεις να πατήσεις like, να σχολιάσεις, να αποθηκεύσεις τη συνταγή αλλά να ανεβάσεις και story με το δικό σου κρεμώδες κέικ με κεράσια, κάνοντας tag @g.m.kitchen_philosophy στο Instagram.

Μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε στο Instagram, Facebook, Youtube, Tik Tok και Pinterest.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω Instagram ή από την επικοινωνία που θα βρείτε στην Αρχική σελίδα στην επάνω μπάρα.