Go Back

Μπεργκερ με ψάρι γλώσσα

Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
5 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients
  

  • 4 φρέσκα ψωμάκια μπέργκερ
  • 4 φιλέτα γλώσσα ψάρι
  • Baby ρόκα

Για το πανάρισμα:

  • 8-10 κ.σ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • πάνκο για πανάρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • γλυκιά πάπρικα

Για τη σος:

  • 10 κ.σ. μαγινέζα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 100 γρ. παρμεζάνα

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ αφήνουμε τη ρόκα με νερό και λίγο λευκό ξύδι για 10' να καθαρίσει. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό και την αφήνουμε να στραγγίξει.

Για τη σος:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και τη παρμεζάνα.

Για τα φιλέτα γλώσσας:

  • Στο πάγκο της κουζίνας μας απλώνουμε χαρτί κουζίνας αρκετό, ώστε να τοποθετήσουμε πάνω τα φιλέτα γλώσσας. Βάζουμε χαρτί κουζίνας και από πάνω, για να απορροφηθεί η υγρασία πάνω από το ψάρι.
  • Σε τρία βαθιά πιάτα προσθέτουμε: στο πρώτο αλεύρι, στο δεύτερο αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά, στο τρίτο το πάνκο με το αλάτι, το πιπέρι και τη γλυκιά πάπρικα.
  • Παίρνουμε το φιλέτο ψαριού και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και μετά από το πάνκο.
  • Το τηγανίζουμε με ηλιέλαιο ή το ψήνουμε για 30' στους 180℃ στον αέρα, αφού τα έχουμε περάσει από πάνω με πινέλο με λίγο ελαιόλαδο.

Σύνθεση μπέργκερ:

  • Κόβουμε το ψωμί του μπέργκερ στη μέση, απλώνουμε τη σος, προσθέτουμε τη ρόκα και το φιλέτο ψαριού. Μπορείτε να προσθέσετε ότι άλλο επιθυμείτε.
  • Απολαμβάνουμε το μπέργκερ μας!