5

μπέργκερ με ψάρι γλώσσα

 

Μπέργκερ με ψάρι γλώσσα

Βλέπουμε συνέχεια μπέργκερ με μπιφτέκι, με κοτόπουλο, έχουμε δει μπέργκερ με μπιφτέκι λαχανικών, είτε vegan μπέργκερ. Αλλά μπέργκερ με ψάρι δεν συναντάμε συχνά, σχεδόν ποτέ. Μπορεί κάποιοι από εσάς να θεωρείτε πως δεν θα ήταν ο καλύτερος συνδυασμός αλλά πιστέψτε με είναι καταπληκτικός συνδυασμός. Θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το μπέργκερ με ψάρι γλώσσα είναι:

φρέσκα ψωμάκια μπέργκερ, φιλέτα γλώσσα ψάρι, Baby ρόκα

Για το πανάρισμα θα χρειαστούμε: αλεύρι, αυγά, πάνκο, αλάτι, πιπέρι και γλυκιά πάπρικα.

Για τη σος θα χρειαστούμε: Μαγιονέζα, μουστάρδα, παρμεζάνα

Εκτέλεση βήμα – βήμα:

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αφήνουμε τη ρόκα με νερό και λίγο λευκό ξύδι για 10′ να καθαρίσει. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό και την αφήνουμε να στραγγίξει.

Βήμα 2

Για τη σος: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και τη παρμεζάνα.

Βήμα 3 

Για τα φιλέτα γλώσσας:

Στο πάγκο της κουζίνας μας απλώνουμε χαρτί κουζίνας αρκετό, ώστε να τοποθετήσουμε πάνω τα φιλέτα γλώσσας. Βάζουμε χαρτί κουζίνας και από πάνω, για να απορροφηθεί η υγρασία πάνω από το ψάρι.

Βήμα 4

Σε τρία βαθιά πιάτα προσθέτουμε: στο πρώτο αλεύρι, στο δεύτερο αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά, στο τρίτο το πάνκο με το αλάτι, το πιπέρι και τη γλυκιά πάπρικα.

Βήμα 5 

Το τηγανίζουμε με ηλιέλαιο ή το ψήνουμε για 30′ στους 180℃ στον αέρα, αφού τα έχουμε περάσει από πάνω με πινέλο με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 6

Σύνθεση μπέργκερ:

Κόβουμε το ψωμί του μπέργκερ στη μέση, απλώνουμε τη σος, προσθέτουμε τη ρόκα και το φιλέτο ψαριού. Μπορείτε να προσθέσετε ότι άλλο επιθυμείτε.

Απολαμβάνουμε το μπέργκερ μας!

Μπεργκερ με ψάρι γλώσσα

Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
5 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients
  

  • 4 φρέσκα ψωμάκια μπέργκερ
  • 4 φιλέτα γλώσσα ψάρι
  • Baby ρόκα

Για το πανάρισμα:

  • 8-10 κ.σ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • πάνκο για πανάρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • γλυκιά πάπρικα

Για τη σος:

  • 10 κ.σ. μαγινέζα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 100 γρ. παρμεζάνα

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ αφήνουμε τη ρόκα με νερό και λίγο λευκό ξύδι για 10' να καθαρίσει. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό και την αφήνουμε να στραγγίξει.

Για τη σος:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και τη παρμεζάνα.

Για τα φιλέτα γλώσσας:

  • Στο πάγκο της κουζίνας μας απλώνουμε χαρτί κουζίνας αρκετό, ώστε να τοποθετήσουμε πάνω τα φιλέτα γλώσσας. Βάζουμε χαρτί κουζίνας και από πάνω, για να απορροφηθεί η υγρασία πάνω από το ψάρι.
  • Σε τρία βαθιά πιάτα προσθέτουμε: στο πρώτο αλεύρι, στο δεύτερο αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά, στο τρίτο το πάνκο με το αλάτι, το πιπέρι και τη γλυκιά πάπρικα.
  • Παίρνουμε το φιλέτο ψαριού και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και μετά από το πάνκο.
  • Το τηγανίζουμε με ηλιέλαιο ή το ψήνουμε για 30' στους 180℃ στον αέρα, αφού τα έχουμε περάσει από πάνω με πινέλο με λίγο ελαιόλαδο.

Σύνθεση μπέργκερ:

  • Κόβουμε το ψωμί του μπέργκερ στη μέση, απλώνουμε τη σος, προσθέτουμε τη ρόκα και το φιλέτο ψαριού. Μπορείτε να προσθέσετε ότι άλλο επιθυμείτε.
  • Απολαμβάνουμε το μπέργκερ μας!

Bon Appétit! ♥️

Extra Tips:

  • Το φιλέτο γλώσσας το αγοράζω κατεψυγμένο.
  • Ξεπαγώνω το φιλέτο και πριν το πανάρισμα το τοποθετώ σε χαρτί κουζίνας για να φύγει όλη η υγρασία.
  • Μπορούμε είτε να τηγανίσουμε το φιλέτο, είτε να το ψήσουμε στο φούρνο εφ’ όσον το περάσουμε από πάνω με λίγο λάδι με τη βοήθεια ενός πινέλου.

🥑Εάν σου άρεσε η συνταγή μην ξεχάσεις να πατήσεις like, να σχολιάσεις, να αποθηκεύσεις τη συνταγή, αλλά να ανεβάσεις και story με τo δικό σου πιάτο, κάνοντας tag @g.m.kitchen_philosophy στο Instagram.

Μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε στο Instagram, Facebook και Tik Tok.

Περιμένω τα σχόλια σας!

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω Instagram ή από την “Επικοινωνία” που θα βρείτε στην Αρχική σελίδα στην επάνω μπάρα.