Go Back

Σπιτικό Ρυζόγαλο

Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes
Course Dessert
Servings 8 μπολάκια

Ingredients
  

  • 250 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 750 ml νερό
  • 1 λίτρο γάλα
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. κορν φλάουρ

Instructions
 

  • Ξεπλένουμε το ρύζι με λίγο νερό.
  • Τοποθετούμε το ρύζι μαζί με τα 750 ml νερό σε μια κατσαρόλα.
  • Βράζουμε το ρύζι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μεχρι να μαλακώσει το ρύζι και να μοιάζει σαν λαπάς.
  • Κρατάμε μισό ποτήρι γάλα στην άκρη και προσθέτουμε το υπόλοιπο στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε αν το ρύζι έχει μαλακώσει όσο επιθυμούμε.
  • Προσθέτουμε το κόρν φλάουρ στο ποτήρι με το γάλα που κρατήσαμε στην άκρη, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα του κορν φλάουρ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά και συνεχόμενα μεχρι το μείγμα να πήξει όσο θέλουμε. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία.
  • Σερβίρουμε αμέσως στα μπολάκια.
  • Αφού κρυώσουν λίγο, πασπαλίζουμε με κανέλα τα μπολάκια.