Go Back

Τούρτα σοκολατίνα

5 from 1 vote
Prep Time 1 day
Total Time 1 day 55 minutes
Course Dessert
Servings 10 κομμάτια

Ingredients
  

Για τη Μους Σοκολάτας:

  • 300 γρ. φρέσκο γάλα 
  • 450 γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
  • 150 γρ. σοκολάτα υγείας κουβερτούρα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για το κέικ σοκολάτας:

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 40 γρ. κακάο
  • 60 γρ. γάλα
  • 50 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. (κοφτό) σόδα
  • 1 κ.γ. (κοφτό) μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. αλεύρι γοχ
  • 100 γρ. νερό βραστό

Για το σιρόπι:

  • 100 γρ. νερό
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 3 κ.σ. ζάχαρη

Για το στόλισμα:

  • σοκολατάκια της αρεσκείας σας
  • λιωμένη σοκολάτα

Ενδιάμεσα της μους

  • 10 κ.γ. πραλίνα φουντουκιού

Instructions
 

Για τη μους σοκολάτας:

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες και τις προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες.
  • Προσθέτω στο κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να μένει σταθερή. Όταν είναι έτοιμη τη βάζω στο ψυγείο.
  • Όταν το μείγμα της σοκολάτας έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτω μια μια κουτάλια από τη κρέμα γάλακτος που χτύπησα προηγουμένως. Ανακατεύω με μια μαρίζ κάνοντας απαλές κινήσεις.
  • Αφήνω το μείγμα για 8 ώρες στο ψυγείο, ώστε να πήξει.

Για το σιρόπι:

  • Σε ένα μπρίκι προσθέτω το νερό, τη ζάχαρη και το κονιάκ. Βράζω για 5’ και αφήνω να κρυώσει.

Για το κέικ σοκολάτας:

  • Στο μίξερ χτυπάω τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτω το κακάο, το γάλα, το ηλιέλαιο, το αλάτι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτω το καυτό νερό και στο τέλος το αλεύρι.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, σε τσέρκι 24-30 εκ. στους 180℃ για περίπου 40’. Ανάλογα το τσέρκι σας καλό είναι να βάλετε λαδόκολλα από κάτω διότι το κέικ δεν ξεκολλάει εύκολα.
  • Ξεκολλάμε το κέικ από τα τείχη του τσερκιού και το αφήνουνε να κρυώσει. (Δεν το βγάζουμε από το τσέρκι το κέικ.) Στο σημείο αυτό προσθέτουμε γύρω γύρω από το κέικ κομμένη λαδόκολλα στο ύψος του τσερκιού, αυτό θα βοηθήσει να μην κολλήσει η μους πάνω στο τσέρκι, ώστε να την ξεφορμάρουμε πιο εύκολα.
  • Μόλις το κέικ κρυώσει έχουμε δυο επιλογές: α) αν έχει φουσκώσει το κέικ στο κέντρο το κόβουμε λίγο από πάνω για να γίνει ίσια η επιφάνεια του κεικ, β) αλλιώς το αφήνουμε όπως είναι και το τρυπάμε με ξυλάκι από σουβλάκι ή μαχαίρι σε διαφορά σημεία. Όποια τεχνική και αν ακολουθήσετε, στη συνέχεια ρίχνουμε με ένα κουτάλι το σιρόπι να πάει παντού.
  • Το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να περάσουν οι 8 ώρες που χρειάζονται για να πήξει και η κρέμα.

Στήσιμο τούρτας:

  • Μετά το πέρας των 8 ωρών, βγάζουμε από το ψυγείο το κέικ και τη μους σοκολάτας.
  • Το κέικ βρίσκεται ήδη στο τσέρκι με τη λαδόκολλα γύρω γύρω στα τείχη. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα της μους πάνω από το κέικ και με τη βοήθεια ενός κουταλιού την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Προσθέτουμε σε διαφορά σημεία, μικρές ποσότητες πραλίνας φουντουκιού με ένα κουταλάκι γλυκού.
  • Προσθέτουμε από πάνω και την υπόλοιπη μους σοκολάτας.
  • Η τούρτα σχεδόν είναι έτοιμη. Την αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο.
  • Μετά τις 12 ώρες τη στολίζουμε όπως επιθυμούμε.
  • Καλή επιτυχία! ❤️
Keyword Γλυκό, Επιδόρπιο, Κρέμα, Σοκολάτα