Στο μίξερ χτυπάω τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτω το κακάο, το γάλα, το ηλιέλαιο, το αλάτι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτω το καυτό νερό και στο τέλος το αλεύρι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, σε τσέρκι 24-30 εκ. στους 180℃ για περίπου 40’. Ανάλογα το τσέρκι σας καλό είναι να βάλετε λαδόκολλα από κάτω διότι το κέικ δεν ξεκολλάει εύκολα.
Ξεκολλάμε το κέικ από τα τείχη του τσερκιού και το αφήνουνε να κρυώσει. (Δεν το βγάζουμε από το τσέρκι το κέικ.) Στο σημείο αυτό προσθέτουμε γύρω γύρω από το κέικ κομμένη λαδόκολλα στο ύψος του τσερκιού, αυτό θα βοηθήσει να μην κολλήσει η μους πάνω στο τσέρκι, ώστε να την ξεφορμάρουμε πιο εύκολα.
Μόλις το κέικ κρυώσει έχουμε δυο επιλογές: α) αν έχει φουσκώσει το κέικ στο κέντρο το κόβουμε λίγο από πάνω για να γίνει ίσια η επιφάνεια του κεικ, β) αλλιώς το αφήνουμε όπως είναι και το τρυπάμε με ξυλάκι από σουβλάκι ή μαχαίρι σε διαφορά σημεία. Όποια τεχνική και αν ακολουθήσετε, στη συνέχεια ρίχνουμε με ένα κουτάλι το σιρόπι να πάει παντού.
Το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να περάσουν οι 8 ώρες που χρειάζονται για να πήξει και η κρέμα.