Go Back
Print
Smaller
Normal
Larger
Φρέσκος τόνος με πατάτες στο φούρνο
Print Recipe
Prep Time
10
minutes
mins
Cook Time
1
hour
hr
Total Time
1
hour
hr
10
minutes
mins
Course
Main Course
Cuisine
Mediterranean
Servings
4
πιάτα
Ingredients
500
γρ.
φιλέτο φρέσκου τόνου
6
πατάτες
½
φλιτζανάκι
ελαιόλαδο
2
κ.σ.
μουστάρδα ή μουστάρδα με μέλι
3
σκ.
σκόρδο
2
λεμόνια
το χυμό τους
αλάτι
πιπέρι
Instructions
Αγοράζουμε ένα με δυο καθαρά φιλέτα τόνου.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση και το κάθε κομμάτι σε 2 ή 3 μέρη, ανάλογα το μέγεθος της πατάτας.
Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα σιδερένιο ταψί, ενδιάμεσα τοποθετούμε και τα φιλέτα τόνου.
Προσθέτουμε μέχρι τα 2/3 περίπου της πατάτας νερό, δεν σκεπάζουμε τις πατάτες τελείως με νερό.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το χυμό απο τα λεμόνια, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα. Ρίχνουμε το μείγμα στις πατάτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 1 ώρα.
Keyword
Πατάτες, Ψάρι