Go Back

Φρέσκος τόνος με πατάτες στο φούρνο

Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Course Main Course
Cuisine Mediterranean
Servings 4 πιάτα

Ingredients
  

  • 500 γρ. φιλέτο φρέσκου τόνου
  • 6 πατάτες
  • ½ φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα ή μουστάρδα με μέλι
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 2 λεμόνια το χυμό τους
  • αλάτι
  • πιπέρι

Instructions
 

  • Αγοράζουμε ένα με δυο καθαρά φιλέτα τόνου.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση και το κάθε κομμάτι σε 2 ή 3 μέρη, ανάλογα το μέγεθος της πατάτας.
  • Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα σιδερένιο ταψί, ενδιάμεσα τοποθετούμε και τα φιλέτα τόνου.
  • Προσθέτουμε μέχρι τα 2/3 περίπου της πατάτας νερό, δεν σκεπάζουμε τις πατάτες τελείως με νερό.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το χυμό απο τα λεμόνια, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα. Ρίχνουμε το μείγμα στις πατάτες.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 1 ώρα.
Keyword Πατάτες, Ψάρι