Φρέσκος τόνος με πατάτες στο φούρνο
Οι περισσότεροι και οι περισσότερες έχουμε συνηθίσει να καταναλώνουμε το φιλέτο τόνου σε κονσέρβα. Με αποτέλεσμα να παραμελούμε το γεγονός ότι ο φρέσκος τόνος είναι πολύ πιο νόστιμος αλλά και πιο οικονομικός σε σχέση με τον κονσερβοποιημένο. Επίσης ο φρέσκος τόνος έχει Ω3 λιπαρά οξέα και πολλά διατροφικά οφέλη. Καλό είναι λοιπόν, την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το ιχθυοπωλείο σας, φροντίστε να αγοράσετε και 2 φιλετάκια φρέσκου τόνου και θα με θυμηθείτε… Στη σελίδα αυτή θα βρείτε μια συνταγή για φρέσκο τόνο με πατάτες στο φούρνο, η οποία ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά και λύνει τα χέρια κάθε νοικοκύρη και νοικοκυράς.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή “Φρέσκος τόνος με πατάτες στο φούρνο” είναι:
- Μισό κιλό φρέσκο τόνο από ιχθυοπωλείο
- 6 Μέτριες πατάτες
- Ελαιόλαδο
- Μουστάρδα
- 3 Σκελίδες Σκόρδο
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
Από σκεύη θα χρειαστούμε ένα σιδερένιο ταψί.
Φρέσκος τόνος με πατάτες στο φούρνο
Ingredients
- 500 γρ. φιλέτο φρέσκου τόνου
- 6 πατάτες
- ½ φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα ή μουστάρδα με μέλι
- 3 σκ. σκόρδο
- 2 λεμόνια το χυμό τους
- αλάτι
- πιπέρι
Instructions
- Αγοράζουμε ένα με δυο καθαρά φιλέτα τόνου.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση και το κάθε κομμάτι σε 2 ή 3 μέρη, ανάλογα το μέγεθος της πατάτας.
- Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα σιδερένιο ταψί, ενδιάμεσα τοποθετούμε και τα φιλέτα τόνου.
- Προσθέτουμε μέχρι τα 2/3 περίπου της πατάτας νερό, δεν σκεπάζουμε τις πατάτες τελείως με νερό.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το χυμό απο τα λεμόνια, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα. Ρίχνουμε το μείγμα στις πατάτες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 1 ώρα.
Extra Tips:
- Χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε σιδερένιο ταψί για να έχουμε ένα ομοιόμορφο ψήσιμο στο φαγητό, καθώς το πυρίμαχο σκεύος δεν δίνει το ίδιο αποτέλεσμα στο ψήσιμο.
- Είναι πολυ σημαντικό το νερό που προσθέτουμε στο ταψί να είναι ζεστό ή καυτό ώστε να ξεκινήσει άμεσα ο βρασμός. Με αυτο τον τρόπο οι πατάτες θα έχουν ψηθεί τέλεια στη 1 ώρα.
- Καλύπτουμε το φαγητό για το πρώτο μισάωρο ψησίματος με βρεγμένη λαδόκολλα ή με καπάκι για να μην καούν οι πατάτες και στο υπόλοιπο μισάωρο το αφαιρούμε για να πάρουν οι πατάτες το απαραίτητο χρυσαφί χρώμα. Με αυτό τον τρόπο μπορούν και οι πατάτες να ψηθούν ομοιόμορφα.
🥑Εάν σου άρεσε η συνταγή μην ξεχάσεις να πατήσεις like, να σχολιάσεις, να αποθηκεύσεις τη συνταγή αλλά να ανεβάσεις και story με τo δικό σου πιάτο, κάνοντας tag @g.m.kitchen_philosophy στο Instagram.
Μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε στο Instagram, Facebook, Youtube, Tik Tok και Pinterest.
Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω Instagram ή από την “Επικοινωνία” που θα βρείτε στην Αρχική σελίδα στην επάνω μπάρα.