Ντοματόσουπα
Ντοματόσουπα… Μια από τις αγαπημένες συνταγές του καλοκαιριού. Αύτη την εποχή που η ντόπια ντομάτα σου τρυπάει τη μύτη με την απίστευτη μυρωδιά της, συνδυάζεται με το τυρί που λιώνει στο στόμα και δημιουργείται ο απόλυτος συνδυασμός που εκρύγνυται στον ουρανίσκο σου. Με λίγα και οικονομικά υλικά, μπορείς να δημιουργήσεις ένα πολυ νόστιμο πρώτο ή κυρίως πιάτο.

Ντοματόσουπα
Ingredients
Για τη σούπα:
- 5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 2 κ.σ. φρέσκο γάλα
- 1 λίτρο νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- τριμμένο τυρί τύπου gouda ή regato
- κρουτόν
Instructions
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε ή τις τρίβουμε στον τρίφτη.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο, μόλις αυτό λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί-ξανθό χρώμα (Για να μην μυρίζει το αλεύρι, Προσοχή μην κάψουμε το αλεύρι!).
- Προσθέτουμε το ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Μόλις αυτό ενσωματωθεί με το αλεύρι, ρίχνουμε τις ντομάτες, το νερό και τα μπαχαρικά.
- Συνεχίζουμε να βράζουμε για 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το γάλα και πολτοποιούμε τη σουπα.
- Σερβίρουμε τη σουπα ζεστή με τριμμένο τυρί και τραγανά Κρουτόν.
Notes
Για vegan εκδοχή αντικαθιστούμε το βούτυρο με ελαιόλαδο, το γάλα με γάλα σόγιας και το τυρί με vegan τυρί. Καλή απόλαυση!!!