Λαχανικά με γάλα καρύδας, Ρύζι Basmati, Μοσχαρίσιο Σνίτσελ

Prep Time 30 mins
Cook Time 30 mins
5 mins
Total Time 1 hr 5 mins
Course Main Course
Cuisine Chinese
Servings 4

Ingredients
  

Για τα λαχανικά με γάλα Καρύδας:

  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6-7 φουντίτσες μπρόκολο
  • 2 καρότα ζουλιέν (μπαστουνάκια)
  • 1 κίτρινη πιπεριά ζουλιέν
  • 1 κόκκινη πιπεριά ζουλιέν
  • ΄1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6 μανιτάρια κομμένο στα 4
  • 400 ml γάλα καρύδας σε κουτί κονσέρβας
  • ½ κ.γ. κάρυ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • κ.σ. σόγια
  • 25 ml νερό
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 50 ml κρέμα γάλακτος (προεραιτικό - εάν δεν σας αρέσει το γάλα καρύδας μπορείτε να το αντικαταστήσετε όλο με κρέμα Γάλακτος ή να το κάνετε μισό μισό)
  • ¼ κύβο λαχανικών ή μοσχαρίσιο (προεραιτικό - Εγώ έβαλα μοσχαρίσιο)

Για το ρύζι:

  • ποτήρι ρύζι Basmati
  • ποτήρια νερό
  • 1 κ.γ. βούτυρο 
  • αλάτι

Για το μοσχαρίσιο σνίτσελ:

  • Μοσχαρίσια φιλετάκια εσκαλόπ @meatartrhodes
  • 1 Αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρυγανιά τριμμένη

Instructions
 

Για τα λαχανικά με γάλα Καρύδας:

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το μπρόκολο και τα καρότα.
  • Τα σοτάρουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε 4-5 κ.σ. νερό και κλείνουμε το καπάκι για 2-3 λεπτά, για να μαλακώσει το μπρόκολο. 
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Ρίχνουμε το γάλα καρύδας (Εάν δεν το αγαπάτε, αντικαταστήστε το με κρέμα γάλακτος λίγων λιπαρών) και τα μπαχαρικά.
  • Μετά από αυτά προσθέτουμε τη σόγια και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά. (Σε αυτό το στάδιο ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και το ¼ του κύβου προεραιτικά, ειδικά για όσους/ες δεν θέλουν το φαγητό να έχει έντονη γεύση καρύδας) 
  • Λίγο πριν τραβήξουμε το φαγητό από την εστία, σε ένα ποτηράκι με 25 ml νερό αραιώνουμε το Κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στη σάλτσα μέσα. Μαγειρεύουμε για 5' ακόμη.

Για το ρύζι:

  • Ξεπλένουμε το ρύζι με κρύο νερό. 
  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ρύζι, το νερό, το βούτυρο και το αλάτι. 
  • Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Για το μοσχαρίσιο σνίτσελ:

  • Σε ένα πιάτο χτυπάμε το αυγό με το αλάτι και το πιπέρι. 
  • Σε άλλο πιάτο ρίχνουμε τη τριμμένη φρυγανιά.
  • Περνάμε τα φιλετάκια από το αυγό, μετά από τη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε στο φούρνο.
Keyword Κρέας, Λαχανικά, Ρύζι