Μια ζεστή, άκρως μαμαδίστικη συνταγή για κρέμα με ρυζάλευρο (Muhallebi), η οποία φτιάχνεται με ολόφρεσκο αγελαδινό γάλα. Μια συνταγή η οποία δεν έχει ώρα, είναι ιδανική για κάθε ώρα της ημέρας. Στο σπίτι μας αυτή η κρεμούλα φτιάχνεται τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα, κυρίως το χειμώνα.

Χρήσιμες Πληροφορίες:

Η κρέμα μπορεί να συντηρηθεί 2-3 μέρες στο ψυγείο.

Φρέσκο γάλα: Εγώ επιλέγω να φτιάχνω την κρέμα με φρέσκο αγελαδινό γάλα. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε γάλα θέλετε. Καλό είναι να βρείτε φρέσκο, το οποίο απογειώνει θεωρώ τη γεύση της κρέμας (Προσοχή!!! Το φρέσκο γάλα πρέπει να σουρώνεται και να παστεριώνεται πριν τη χρήση του) Αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γάλα του σούπερ μάρκετ που υπάρχει στα ψυγεία και ιδανικά τα φρέσκα που λήγουν σε 10-20 ημέρες από την ημερομηνία συσκευασίας.

 

Ζάχαρη: Από επιλογή χρησιμοποιώ καστανή, μπορείτε να την αντικαταστήσετε και με λευκή ζάχαρη. Τα γραμμάρια της ζάχαρης είναι τόσα, όσα χρειάζονται θεωρώ, χωρίς υπερβολές. Αλλά μιας και είναι κάτι πολύ υποκειμενικό το τόσο – όσο, μπορείτε να προσθέτετε παραπάνω από αυτή, κατά τη διάρκεια που η κρέμα βράζει και εφόσον δεν έχει πήξει ακόμη.

 

Ρυζάλευρο: Μπορείτε να βρείτε χύμα σε καταστήματα με μπαχαρικά ή συσκευασμένα στο σούπερ μάρκετ.

 

 

Κρέμα με ρυζάλευρο

Μαλεμπί
Prep Time 3 mins
Cook Time 10 mins
2 mins
Total Time 15 mins
Course Dessert, Snack
Cuisine Mediterranean
Servings 6

Ingredients
  

Για τη κρέμα:

  • 1 λίτρο  φρέσκο αγελαδινό γάλα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. ρυζάλευρο
  • ½ φιαλίδιο βανίλια

Για το σερβίρισμα:

  • κανέλα

Instructions
 

  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το ρυζάλευρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά και κυρίως μέχρι να διαλυθεί τελείως το ρυζάλευρο.
  • Ανοίγουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να πήξει. 
  • Μόλις πήξει σερβίρουμε αμέσως στα μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. 
  • Πασπαλίζουμε την κανέλα και σερβίρουμε. 
Keyword Κρέμα

Bon Appétit! ♥️

 

🥑Εάν σου άρεσε η συνταγή μην ξεχάσεις να πατήσεις like, να σχολιάσεις, να αποθηκεύσεις τη συνταγή αλλά να ανεβάσεις και story με τη δική σου κρέμα, κάνοντας tag @g.m.kitchen_philosophy στο Instagram.

 

Μην ξεχάσεις να με ακολουθήσετε στο Instagram, Facebook, Youtube, Tik Tok  και Pinterest.