Ποιος είπε πως η γαλοπούλα στο φούρνο βγαίνει ξερή και στυφή; Ορίστε μια συνταγή για γαλοπουλίτσα μεεελιιιι… σου λέω… να γλύφεις τα δάχτυλά σου!!!🦃🍯👌

γαλοπούλα με πατάτες

Φιλέτο γαλοπούλας με πατατούλες

Course Main Course
Cuisine French, Mediterranean
Servings 4

Ingredients
  

  • 600 γρ στήθος γαλοπούλας
  • 15 baby πατάτες κομμένες στη μέση
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3+1 κ.σ. μέλι
  • 2+½ κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • ½ ποτηράκι ροζέ κρασί
  • πάπρικα γλυκιά
  • θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κ.σ. κορν φλάουρ

Instructions
 

  • Σε ένα ταψί προσθέτουμε το στήθος γαλοπούλας. 
  • Σε ένα ποτηράκι προσθέτουμε το κρασί, 3 κ.σ. μέλι, 2 κ.σ. μουστάρδα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. (Εγώ τα χτυπάω με το μίξερ χειρός για καφέ - τη γνωστή φραπεδιέρα).
  • Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τη γαλοπούλα. Δεν ξεπλένουμε το ποτηράκι! 
  • Ανακατεύουμε μέσα σε αυτό άλλη μια κουταλιά μέλι και μισή κουταλιά μουστάρδα. Αυτό το μείγμα θα το χρησιμοποιήσουμε μετά. 
  • Προσθέτουμε στο ταψί τις πατάτες, το λάδι και τα μπαχαρικά.
  • Γεμίζουμε σιγά σιγά με νερό τα ¾ του ταψιού. 
    γαλοπούλα
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς στο αερόθερμο. Σκεπάζουμε το ταψί μας με λαδόκολλα,  αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στο φούρνο. Ψήνουμε έτσι για 30-35 λεπτά. 
  • Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο. Αλείφουμε το στήθος της γαλοπούλας με το υπόλοιπο μείγμα μελι -  μουστάρδας και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμη στους 165-170 βαθμούς.
  • Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε αρχικά τη γαλοπούλα από το ταψί την κόβουμε σε φέτες, στη συνέχεια αφαιρούμε τις πατάτες και το ζουμί που περισσεύει το μεταφέρουμε σε ένα κατσαρολάκι. 
  • Σε ένα ποτηράκι ανακατεύουμε 1-1½ κ.σ. κορν φλάουρ με λίγο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ζουμί. Βράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Τοποθετούμε τις πατάτες και τα φιλετάκια στο πιάτο μας και συνοδεύουμε με την σάλτσα μας.
Keyword Κρέας, Πατάτες

Bon Appétit! ♥️

🥑Εάν σου άρεσε η συνταγή μην ξεχάσεις να πατήσεις like, να σχολιάσεις, να αποθηκεύσεις τη συνταγή αλλά να ανεβάσεις και story με το δικό σου πιάτο, κάνοντας tag @g.m.kitchen_philosophy στο Instagram. 

Εαν σου αρέσουν οι συνταγές μου, μην ξεχάσεις να με ακολουθήσεις στο Instagram, Facebook, Youtube, Tik Tok και Pinterest.