Κέικ μπανάνας με σταγόνες σοκολάτας

Banana Bread, αυτό το κείκ που έγινε viral επί εποχή καραντίνας… Στη δική μου εκδοχή αυτή τη φορά με σταγόνες σοκολάτας και στραγγιστό γιαουρτάκι, το οποίο σε συνδυασμό με τη μπανάνα φροντίζει να δώσει μια έξτρα υγρασία στο κείκ. Επομένως έχουμε ένα κέικ με υγρασία, το οποίο δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τα ξερά κέικ. Εάν λοιπόν έχετε και εσείς 3 ώριμες μπανανούλες στο ψυγείο, μην της πετάξετε… αλλά φτιάξτε ένα κέικ μπανάνας με σταγόνες σοκολάτας για να μοσχομυρίσει και το δικό σας σπίτι!

Τα υλικά που χρειάζεστε είναι ώριμες μπανανούλες, αυγά, γιαούρτι, βούτυρο, καστανή ζάχαρη, κανέλα, βανίλια, αλάτι, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, σταγόνες σοκολάτας.

Από εργαλεία θα χρειαστείτε μίξερ με σύρμα και φτερό (μπορείτε να το φτιάξετε και χωρίς μίξερ) και φόρμα κέικ μακρόστενη.

Κέικ μπανάνας με σταγόνες σοκολάτας

Banana Bread

Κέικ μπανάνας με σταγόνες σοκολάτας
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour10 minutes
Course Breakfast, Dessert
Servings 10κομμάτια

Ingredients
  

  • 3 μπανάνες ώριμες
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 125 γρ. βούτυρο 
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Instructions
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°, στον αέρα. Φροντίζουμε το βούτυρο, τα αυγά και το γιαούρτι να ειναι σε θερμοκρασία δωματίου και οι σταγόνες σοκολάτας στο ψυγείο.
  • Σε πρώτο στάδιο βάζουμε στο μίξερ το εργαλείο "σύρμα" και προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και στη ζάχαρη, τα οποία χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
  • Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τις λιώνουμε και τις προσθέτουμε στο μίξερ.
  • Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το βούτυρο και μετά από δυο λεπτά το γιαούρτι.
  • Στο σημείο αυτό αλλάζουμε το "σύρμα" από το μίξερ και τοποθετούμε το "φτερό".
  • Προσθέτουμε το αλάτι, την κανέλα, τη βανίλια και σιγά - σιγά το αλεύρι.
  • Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας, αλλά φροντίζουμε να κρατήσουμε μερικές για το επάνω μέρος του κέικ.
  • Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, την αλευρώνουμε, την αναποδογυρίζουμε και τη χτυπάμε ελαφρά για να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα, το απλώνουμε και πασπαλίζουμε από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας που κρατήσαμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 160° για 60'.
  • Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, περιμένουμε 10 - 15' να κρυώσει και ξεφορμάρουμε το κέικ.
Keyword Σοκολάτα, Φρούτα

Bon Appétit! ♥️

🥑Εάν σου άρεσε η συνταγή μην ξεχάσεις να πατήσεις like, να σχολιάσεις, να αποθηκεύσεις τη συνταγή αλλά να ανεβάσεις και story με το δικό σου Κέικ μπανάνας με σταγόνες σοκολάτας, κάνοντας tag @g.m.kitchen_philosophy στο Instagram.

Μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε στο Instagram, Facebook, Youtube, Tik Tok και Pinterest.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω Instagram ή από την επικοινωνία που θα βρείτε στην επάνω μπάρα στην αρχική σελίδα.