ρεβύθια με κρέας

Τα ρεβύθια είναι το αγαπημένο μου όσπριο και σήμερα έχουν την τιμητική τους. Έφτιαξα λοιπόν ρεβύθια με κατσικάκι στη χύτρα. Ένα κλασσικό μαμαδίστικο υγιεινό φαγητό με λίγα υλικά. Αρκεί να έχετε λίγα κρεμμύδια, ντομάτες, ρεβύθια και λίγο ελαιόλαδο. Ακόμη και το κρέας ειναι προαιρετικό ή ακόμη μπορείτε να αντικαταστήσετε το κατσικάκι με άλλο κρέας όπως μοσχάρι ή κοτόπουλο.

ρεβύθια με κρέας

Ρεβύθια με κατσικάκι

Prep Time 10 mins
Cook Time 50 mins
Total Time 1 hr
Course Main Course
Cuisine Mediterranean
Servings 6 μερίδες

Ingredients
  

  • 300-500 γρ. κατσικίσιο κρέας με ή χωρίς κόκκαλο
  • 500 γρ. ξερά ρεβύθια
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια
  • 400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα κονσέρβα ή φρέσκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. κύμινο
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Instructions
 

  • Από το προηγούμενο βράδυ ή απο 12 ώρες πριν μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο καυτό νερό. Το πρωί τα ρεβύθια θα έχουν φουσκώσει.
  • Στη χύτρα προσθέτουμε το κρέας μας και βάζουμε τόσο νερό, ώστε να καλύψει το κρέας. Ανοίγουμε το μάτι της εστίας στο 9 και αφήνουμε να βράσει το νερό.
  • Μόλις το νερό βράσει, χαμηλώνουμε την εστία στο 6 και κλείνουμε το καπάκι της χύτρας. Αφήνουμε για μισή ώρα να ψηθεί το κρέας.
  • Στη μισή ώρα ανοίγουμε τη χύτρα μας ( ο καθένας και η καθεμία όπως γνωρίζει τον τρόπο που ανοίγει η χύτρα του / της.)
  • Μεταφέρουμε το ζωμό και το κρέας σε άλλη κατσαρόλα και ρίχνουμε στη χύτρα το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια τα οποία αρχικά τα κόβουμε στη μέση και μετά σε χοντρές φέτες από το επάνω μέρος προς τα κάτω.
  • Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και στη συνέχεια σουρώνουμε τα ρεβύθια και προσθέτουμε και αυτά στη χύτρα.
  • Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό με το κρέας και τα μπαχαρικά.
  • Αφήνουμε και πάλι την εστία στο 9 μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός και μόλις ξεκινήσει κατεβάζουμε τη φωτιά στο 6 και κλεινουμε τη χύτρα για 20 λεπτά.
  • Ελέγχουμε τα ρεβύθια μας εαν έχουν ψηθεί και σερβίρουμε.
Keyword Κρέας, Όσπρια

Bon Appétit! ♥️

 

Extra Tips:

  • Η δοσολογία είναι για ένα πακέτο ρεβύθια. Εαν επιθυμείτε μικρότερη ποσότητα μπορείτε να κάνετε τη μισή δόση. Επίσης μπορείτε να μουλιάσετε ολόκληρο το πακέτο, να χρησιμοποιήσετε όσα ρεβύθια επιθυμείτε και τα υπόλοιπα να τα βάλετε στην κατάψυξη, για την επόμενη φορά ή για κάποια μέρα που θα έχετε ξεχάσει να μουλιάσετε τα ρεβύθια σας.
  • Θεωρώ βασικό στάδιο το μούλιασμα των όσπριων. Εαν δεν τα έχετε μουλιάσει καλύτερα να μην μαγειρέψετε αυτό το φαγητό.
  • Εαν δεν έχετε μαγειρέψει ξανα σε χύτρα τα ρεβύθια σας, ελέγξτε τα στα 15 λεπτά εάν έχουν ψηθεί ή ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω απο 20 λεπτά, καθώς ο χρόνος μαγειρέματος διαφέρει από χύτρα σε χύτρα και από εστία σε εστία.
  • Το κρέας εγώ το βάζω ολόκληρο στη χύτρα και μετά το διαλύω μέσα στο φαγητό. Εαν έχω καλεσμένους το κόβω σε κομμάτια πριν το βάλω στην κατσαρόλα.
  • Το κρεμμύδι μπορείτε να το ψιλοκόψετε, αλλά θεωρώ πως σε αυτο το φαγητό το χοντροκομμένο κρεμμύδι δίνει άλλη νοστιμιά.
  • Το κύμινο μην το φοβάστε, ταιριάζει απίστευτα πολύ.
  • Το κρέας είναι προαιρετικό. Μπορείτε να μαγειρέψετε κανονικά τη συνταγή και χωρις το κρέας εαν αντικαταστήσετε το ζωμό του κρέατος με νερό.

 

🥑Εάν σου άρεσε η συνταγή μην ξεχάσεις να πατήσεις like, να σχολιάσεις, να αποθηκεύσεις τη συνταγή αλλά να ανεβάσεις και story με τα δικά σου ρεβύθια με κατσικάκι, κάνοντας tag @g.m.kitchen_philosophy στο Instagram.

Μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε στο Instagram, Facebook, Youtube, Tik Tok και Pinterest.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω Instagram ή από την επικοινωνία που θα βρείτε στην Αρχική σελιίδα στην επάνω μπάρα.