Μελομακάρονα χωρίς ψήσιμο
ή αλλιώς
No baked – healthy Melomakarona
Τα πιο γρήγορα και νόστιμα μελομακάρονα είναι γεγονός. Πριν 2-3 χρόνια στην προσπάθειά μου να φτιαξω μελομακάρονα εύκολα, γρήγορα και με τα υλικά που είχα, δημιουργήθηκε αυτή η εκδοχή των μελομακάρονων. Περιμένω τις εντυπώσεις σας. Παρακάτω μπορείτε να εκτυπώσετε και τη συνταγή με τα υλικά και την εκτέλεση.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- Βούτυρο
- Χυμός πορτοκαλιού
- Μέλι
- Βρώμη
- μπισκότα τύπου
- Καρύδια
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Κανέλα σε σκόνη
Γαρύφαλλο
Για το στόλισμα:
- Κουβερτούρα της επιλογής σας
- Καρύδια κοπανισμένα
- Ξύσμα πορτοκαλιού (προεραιτικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Δεν θέλουμε το βούτυρο να είνα καυτό. Αλέθουμε στο μπλέντερ τα καρύδια και τα μπισκότα. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικα και ανακατεύουμε καλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Βάζουμε το μείγμα για 2 ώρες στο ψυγείο. Μετά από τις δύο ώρες στο ψυγείο, πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι (να χωράει στο ψυγείο και στην καταψυξη)με λαδόκολλα και τα μεταφέρουμε στην καταψυξη για μια 45-60 λεπτά. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και περνάμε τα μελομακάρονα μας ένα ένα από τη σοκολάτα και τα πασπαλίζουμε στην άκρη με τα τριμμένα καρύδια και το ξύσμα πορτοκαλιού. (Καλό είναι να τα στολίζετε άμεσα, διότι μόλις παγώσει η σοκολάτα δεν κρατάει τα καρύCourse: Dessert δια επάνω του) Συντηρούμε τα γλυκά μας για καλύτερη ποιότητα στο ψυγείο. 😍
Είμαι πολύ ενθουσιασμένη με τη συνταγή αυτή την οποία δοκίμασα πριν 2 χρόνια και αφού πέτυχε, έχει καθιερωθεί για 3η χρονιά. Ελπίζω να αρέσει και σε σένα…
Καλή απόλαυση!!!
Μελομακάρονα χωρίς ψήσιμο
Ingredients
- 180 γρ. βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)
- 150 μλ. χυμό πορτοκάλι
- 120 γρ. μέλι
- 450 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 150 γρ. καρύδια
- 40 γρ. βρώμη
- ξύσμα απο πορτοκάλι
- 1/4 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλο κοπανισμένο
Για την επικάλυψη:
- 250-300 γρ. σοκολάτα της αρεσκείας σας
- καρυδόψιχα
Instructions
- Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Δεν το θέλουμε καυτό.
- Αλέθουμε την καρυδόψιχα και τα μπισκότα.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε την καρυδόψιχα, τα μπισκότα, τη βρώμη, το ξύσμα και τα μπαχαρικα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, το χυμό πορτοκάλι και το μέλι.
- Αναμυγνείουμαι τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθουν όλα τα υλικα.
- Αφήνουμε το μείγμα για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε.
- Βάζουμε τα μελομακάρονα στην κατάψυξη για 1 ώρα.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, την ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να κρυώσει ελαφρά, περνάμε τα μελομακάρονα μας από τη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα.
Bon Appétit! ♥️
EXTRA TIPS:
- Μην κάψετε το βούτυρο, αφήστε το λίγο να κρυώσει.
- Η σοκολάτα δεν πρεπει να καίει διότι τα μελομακάρονα θα λιώσουν, πρεπει να κρυώσει λίγο.
🥑Εάν σου άρεσε η συνταγή μην ξεχάσεις να πατήσεις like, να σχολιάσεις, να αποθηκεύσεις τη συνταγή, αλλά να ανεβάσεις και story με τo δικό σου πιάτο, κάνοντας tag @g.m.kitchen_philosophy στο Instagram.
Μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε στο Instagram, Facebook και Tik Tok.
Περιμένω τα σχόλια σας!
Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω Instagram ή από την “Επικοινωνία” που θα βρείτε στην Αρχική σελίδα στην επάνω μπάρα.