Cheesesteak Σάντουιτς
Το Cheesesteak Σάντουιτς, αποτελεί ένα απο τα αγαπημένα μας fast food. Αποφάσισα λοιπόν να σας παρουσιάσω τη συγκεκριμένη συνταγή μετά απο τη θετική σας ανταπόκριση, που έλαβα στο Instagram για αυτή τη συνταγή. Το ψιλοκομμένο κρεατάκι, σε συνδυασμό με τα λαχανικά, το τυρί που λιώνει και το ζεστό ψωμί σας δίνουν την απόλυτη και ευχάριστη γεύση που αναζητά ο ουρανίσκος σας. Το cheesesteak σάντουιτς λοιπόν είναι μια συνταγή που σε μισή ώρα το αργότερο, είναι έτοιμη και πραγματικά το σπιτικό φαγητό είναι αλλιώς.
Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε είναι:
Μπαγκέτες:
Είναι μια εύκολη λύση να αγοράσουμε το ψωμί έτοιμο, αλλά πιστέψτε με δεν θα χάσετε καθόλου χρόνο εάν αγοράσετε καταψυγμένες μπαγκέτες, τις ψήσετε στο φούρνο σας και τις καταναλώσετε ζεστές ζεστές. Προϋπόθεση για να μην χάσετε χρόνο είναι να βάλετε πρώτες τις μπαγκέτες στο φούρνο, πριν αρχίσετε να ετοιμάζετε οτιδήποτε άλλο.
Ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο ή αρνίσιο κρέας:
Αγοράζουμε ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο ή αρνίσιο κρέας, του οποίου κάθε κομμάτι είναι περίπου όσο ένα μπιζέλι ή ρεβύθι σε μέγεθος. Όσοι μένετε στη Ρόδο μπορείτε να ζητήσετε το συγκεκριμένο κρέας από το κρεοπωλείο Meat Art.
Μαγιονέζα:
Χρειαζόμαστε λίγη μαγιονέζα τόση, ώστε να αλείψουμε λίγο τα ψωμάκια μας. Η ποσότητα εξα
Πράσινη πιπεριά, Κρεμμύδι, Μανιτάρια:
Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε την πιπεριά σε κοντές λεπτές λωρίδες ή σε κυβάκια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε είτε σε λεπτές φέτες, είτε σε κυβάκια. Είναι σημαντικό τα λαχανικά μας να είναι ψιλοκομμένα ώστε να ψηθούν όλα μαζί.
Τυρί γκούντα:
Χρησιμοποιούμε τυρί gouda τριμμένο ή σε φέτες. Αφού σβήσουμε το μάτι της εστίας κάτω από το τηγάνι με τη γέμιση, προσθέτουμε το τυρί στο τηγάνι και το αφήνουμε να λιώσει.
Cheesesteak Σάντουιτς
Ingredients
- 2 μέτριες μπαγκέτες κατεψυγμένες
- μαγιονέζα
Για τη γέμιση:
- 280 γρ. μοσχαρίσιο ή αρνίσιο κρέας ψιλοκομμένο
- 40 γρ. βούτυρο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 4 μεγάλα λευκά μανιτάρια
- 120-150 γρ. τυρί γκούντα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Instructions
- Ψήνουμε τις καταψυγμένες μπαγκέτες στο θερμό αέρα στους 180° για 10'.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες ή κυβάκια, την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες ή κυβάκια, και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Φροντίζουμε να αγοράσουμε το κρέας ψιλοκομμένο, αλλιώς ψιλοκόβουμε και το κρέας.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο, τα λαχανικά και το μοσχάρι και τα σωτάρουμε πολυ καλά. (Το κρέας θα αφήσει τα υγρά του, συνεχίζουμε να σωτάρουμε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του)
- Μόλις ψηθεί η γέμιση, προσθέτουμε από πάνω τα τυριά και τα αφήνουμε να λιώσουν.
- Ανοίγουμε τις μπαγκέτες, αλοίφουμε τη μαγιονέζα και γεμίζουμε το σάντουιτς με τη γέμιση.
- Απολαμβάνουμε το γεύμα μας!
Extra Tips:
- Προτίμησε ψιλοκομμένο κρέας.
- Προτίμησε κατεψυγμένες μπαγκέτες και ψήστε τις εσείς.
- Φτιάξε τα με αγάπη και μεράκι, όχι βιαστικά, το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.
🥑Εάν σου άρεσε η συνταγή μην ξεχάσεις να πατήσεις like, να σχολιάσεις, να αποθηκεύσεις τη συνταγή αλλά να ανεβάσεις και story με τo δικό σου πιάτο, κάνοντας tag @g.m.kitchen_philosophy στο Instagram.
Μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε στο Instagram, Facebook, Youtube, Tik Tok και Pinterest.
Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω Instagram ή από την “Επικοινωνία” που θα βρείτε στην Αρχική σελίδα στην επάνω μπάρα.
15 Ιανουαρίου, 2023 @ 2:03 μμ
Τέλειο!