μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα

Μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα

Η μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα είναι η μπουγάτσα των παιδικών μου χρόνων. Αναμνήσεις ζεστές, οικογενειακές, φθινοπωρινές με άρωμα κανέλας. Η μυρωδιά της όταν ψήνετε είναι τόσο δυνατή, που τώρα όταν την ψήνω στο σπίτι μου, μου θυμίζει αγάπη και φροντίδα μαμάς. Έτσι έχει αποτυπωθεί αυτό το γλυκό στο μυαλό, την καρδιά, την όσφρηση και τον ουρανίσκο μου. Μακάρι να δημιουργεί τα ίδια συναισθήματα και στα παιδιά μου.

Επομένως, θέλω να μοιραστώ την τόσο εύκολη και νόστιμη συνταγή της μπουγάτσας αυτής, γιατί όταν μοιράζεσαι, η αγάπη μεγαλώνει και ελπίζω να δημιουργήσει όμορφες αναμνήσεις και σε άλλες οικογένειες.  Για τη μπουγάτσα με κρέμα γάλακτος χρειάζεστε 3+1 υλικά μόνο. Θα χρειαστείτε λοιπόν φύλλο κρούστας, βούτυρο λιωμένο, ζαχαρούχο γάλα και μπόλικη αγάπη για αυτούς που τη φτιάχνετε.

Βήμα 1

Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 ℃ στον αέρα και λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά το βούτυρο. (Δεν θέλουμε το βούτυρο να κάψει.)

Βήμα 2 

Παίρνουμε ένα ταψί (το δικό μου είναι περίπου 24×36) το αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγο από το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετούμε ένα φύλλο κρούστας τσαλακωμένο στο ταψί και το αλείφουμε απο πάνω με το βούτυρο.

Βήμα 3

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή, μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. (Εαν τοποθετώ το ένα φύλλο τσαλακωμένο οριζόντια, το επόμενο το τοποθετώ τσαλακωμένο κάθετα και εναλάξ μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.) Εαν περισσέψει βούτυρο, το ρίχνω όλο πάνω στα φύλλα ομοιόμορφα.

Βήμα 4

Τοποθετώ το ταψί στο φούρνο και ψήνω για 25′.

Βήμα 5

Σε ένα μπολ αδειάζω τα 2 κουτιά ζαχαρούχου γάλακτος και μετά γεμίζω με νερό τα κουτιά αυτά και ρίχνω 2 κουτάκια νερό στο μπολ. Ανακατεύω καλά μέχρι να ομογεννοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 6

Χωρίς να σβήσω το φούρνο αφαιρώ το ταψί και ρίχνω το μείγμα του ζαχαρούχου γάλακτος στο ταψί.

Βήμα 7

Ψήνω για 20′ ακόμη.

Βήμα 8

Βγάζω τη μπουγάτσα από το φούρνο, την αφήνω 10-15′ να δέσει και τη σερβίρω ζεστή με ζάχαρη και κανέλα. Η μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα, είναι έτοιμη να δημιουργήσει υπέροχες αναμνήσεις στην οικογένειά σας!

 

Παρακάτω θα βρείτε τη συνταγή για τη μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα αναλυτικά, με την ακριβή δοσολογία!

Μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα

Prep Time 10 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 55 minutes
Course Breakfast, Dessert, Snack
Cuisine Mediterranean
Servings 6

Ingredients
  

Για τη μπουγάτσα:

  • 450-500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 2 κουτάκια ζαχαρούχο γάλα

Για το σερβίρισμα:

  • ζάχαρη (άχνη ή κρυσταλική) και κανέλα

Instructions
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180℃ στον αέρα.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  • Παίρνουμε ένα ταψί και με ένα πινέλο το αλείφουμε με λίγο από το βούτυρο.
  • Τοποθετούμε ένα φύλλο κρούστας τσαλακωμένο στο ταψί και το αλείφουμε απο πάνω με το βούτυρο.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή, μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. (Εαν τοποθετώ το ένα φύλλο τσαλακωμένο οριζόντια, το επόμενο το τοποθετώ τσαλακωμένο κάθετα και εναλάξ μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.) Εαν περισσέψει βούτυρο, το ρίχνω όλο ομοιόμορφα απο πάνω.
  • Τοποθετώ το ταψί στο φούρνο και ψήνω για 25'.
  • Σε ένα μπολ αδειάζω τα 2 κουτιά ζαχαρούχου γάλακτος και μετά γεμίζω με νερό τα κουτιά αυτά και ρίχνω 2 κουτάκια νερό στο μπολ. Ανακατεύω καλά μέχρι να ομογεννοποιηθεί το μείγμα.
  • Χωρίς να σβήσω το φούρνο αφαιρώ το ταψί και ρίχνω το μείγμα του ζαχαρούχου γάλακτος στο ταψί.
  • Ψήνω για 20' ακόμη.
  • Βγάζω τη μπουγάτσα από το φούρνο, την αφήνω 10-15' να δέσει και τη σερβίρω ζεστή σε μικρά τετραγωνάκια με ζάχαρη και κανέλα.

Bon Appétit! ♥️

 

Extra Tips:

  • Το  δικό μου είναι  24 x 36 εκατοστά και το πάχος του γλυκού είναι ιδανικό, επομένως επιλέγουμε ένα ταψί μέτριου μεγέθους, ούτε πολύ μεγάλο, ούτε πολύ μικρό.
  • Όταν βγάλουμε στο τέλος το γλυκό θα πρέπει το ζαχαρούχο γάλα να έχει απορροφηθεί και να μην επιπλέει σαν γάλα.
  • Είναι απαραίτητο αφού ψηθεί το γλυκό, να μείνει 10-15′  στην άκρη για να δέσει το μείγμα του ζαχαρούχου γάλακτος με τα φύλλα.

🥑Εάν σου άρεσε η συνταγή μην ξεχάσεις να πατήσεις like, να σχολιάσεις, να αποθηκεύσεις τη συνταγή, αλλά να ανεβάσεις και story με τo δικό σου πιάτο, κάνοντας tag @g.m.kitchen_philosophy στο Instagram.

Μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε στο Instagram, Facebook και Tik Tok.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω Instagram ή από την “Επικοινωνία” που θα βρείτε στην Αρχική σελίδα στην επάνω μπάρα.