Σαλάτα με αβοκάντο και πορτοκάλι
Η πιο νόστιμη σαλάτα με αβοκάντο και πορτοκάλι με την καταπληκτική σος πορτοκαλιού – μουστάρδας. Ακρως φθινοπωρινή σαλάτα, με αβοκάντο εποχής, πορτοκάλια νόστιμα εποχής που δίνουν την νότα δροσιάς που επιθυμείς και σος που απογειώνει τη γεύση της σαλάτας.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη σαλάτα είναι:
- μαρούλι iceberg,
- αγγούρι,
- αβοκάντο και
- πορτοκάλι.
Για τη σος της σαλάτας θα χρειαστούμε:
- ελαιόλαδο,
- μέλι,
- μουστάρδα και
- χυμό πορτοκαλιού.
Όσον αφορά την εκτέλεση της συνταγής: Ξεφλουδίζουμε τα πρώτα 2-3 φύλλα από το iceberg, το κόβουμε στη μέση, κόβουμε το κοτσάνι του και έπειτα το κόβουμε στο μέγεθος που επιθυμούμε, το τοποθετούμε σε ένα μπολ σαλάτας. (Εάν επιθυμούμε βυθίζουμε τα κομμένα φύλλα iceberg σε νερό με ξύδι για 2-3′, τα ξενερίζουμε με μπόλικο νερό και τα στραγγίζουμε, έπειτα τα βάζουμε στο μπολ μας.) Καθαρίζουμε το αγγουράκι, το αβοκάντο και τα κόβουμε όπως επιθυμούμε, τα προσθέτουμε στο μπολ. Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι και το κόβουμε σε κομμάτια όπως επιθυμούμε, το προσθέτουμε επίσης στο μπολ.
Για τη σος: Σε ένα μικρό βαζάκι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού. Κλείνουμε το καπάκι από το βαζάκι και ανακινούμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τη σος στη σαλάτα και την απολαμβάνουμε.
Σαλάτα με αβοκάντο και πορτοκάλι
Ingredients
Για τη σαλάτα:
- ½ μαρούλι iceberg
- 1 αγγούρι
- 1 αβοκάντο
- 1 πορτοκάλι
Για τη σος:
- χυμό από ένα πορτοκάλι
- ½ κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
Instructions
Για τη σαλάτα:
- Ξεφλουδίζουμε τα πρώτα 2-3 φύλλα από το iceberg, το κόβουμε στη μέση, κόβουμε το κοτσάνι του και έπειτα το κόβουμε στο μέγεθος που επιθυμούμε, (Εάν επιθυμούμε βυθίζουμε τα κομμένα φύλλα iceberg σε νερό με ξύδι για 2-3', τα ξενερίζουμε, τα στραγγίζουμε.) το τοποθετούμε σε ένα μπολ σαλάτας.
- Καθαρίζουμε το αγγουράκι, το αβοκάντο και τα κόβουμε όπως επιθυμούμε, τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι και το κόβουμε σε κομμάτια όπως επιθυμούμε, το προσθέτουμε στο μπολ.
Για τη σος:
- Σε ένα μικρό βαζάκι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού.
- Κλείνουμε το καπάκι από το βαζάκι και ανακινούμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τη σος στη σαλάτα και την απολαμβάνουμε.
Bon Appétit! ♥️
Extra Tips:
- Βυθίζουμε τα κομμένα φύλλα iceberg σε νερό με ξύδι για 2-3′, τα ξενερίζουμε με μπόλικο νερό και τα στραγγίζουμε.
- Το αβοκάντο μαυρίζει γρήγορα, επομένως εάν θα καταναλώσετε τη σαλάτα αργότερα, κόψτε το τελευταίο.
- Προσθέστε τη σος 5′ πριν να καταναλώσετε τη σαλάτα σας, όχι νωρίτερα.
🥑Εάν σου άρεσε η συνταγή μην ξεχάσεις να πατήσεις like, να σχολιάσεις, να αποθηκεύσεις τη συνταγή, αλλά να ανεβάσεις και story με τo δικό σου πιάτο, κάνοντας tag @g.m.kitchen_philosophy στο Instagram.
Μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε στο Instagram, Facebook και Tik Tok.
Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω Instagram ή από την “Επικοινωνία” που θα βρείτε στην Αρχική σελίδα στην επάνω μπάρα.
20 Οκτωβρίου, 2023 @ 8:34 μμ
Πολύ νόστιμη