nioki me spanaki kai ntomatinia

Νιόκι με σπανάκι και ντοματίνια

Ένα από τα πιο γρήγορα και εύκολα πιάτα που ετοιμάζονται στο σπίτι μας μέσα σε 10 λεπτά είναι τα νιόκι με σπανάκι και ντοματίνια. Είναι  ένα φαγητό του δεκάλεπτου το οποίο μου έχει λύσει αρκετές φορές τα χέρια καθώς τα νιόκι, τα ντοματίνια και η κρέμα γάλακτος υπάρχουν πάντα στο ψυγείο μας, για τέτοιες περιπτώσεις  και απο εκεί και πέρα συνδυάζεται με ότι άλλο υπάρχει στο ψυγείο μας όπως τα μανιτάρια, το σπανάκι, τα καρότα κτλ. Θα μπορούσα άνετα όμως να πω πως ο συνδυασμός με το baby σπανάκι με κερδίζει περισσότερο από κάθε άλλο συνδυασμό. Η συνταγή είναι πολύ απλή και εύκολη επομένως δεν θέλει πολλά λόγια και συστάσεις. Τη μοιράζομαι μαζί σας και εύχομαι να λύσει και τα δικά σας χέρια.  Πάμε να δούμε τα υλικά που χρειαζόμαστε για τα νιόκι με σπανάκι και ντοματίνια: Θα χρειαστούμε 1 πακέτο Νιόκι, ελαιόλαδο ή βούτυρο, σκόρδο, baby σπανάκι, ντοματίνια κομμένα στη μέση, λευκό κρασί, κρέμα γάλακτος, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα τριμμένη.
Εκτέλεση Βήμα – Βήμα:

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το λάδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατη φωτιά για 1 λεπτό. Έπειτα προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε το baby σπανάκι, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και στη συνέχεια τα Νιόκι. Τα βραζουμε 2-3 λεπτά. Παίρνω 2-3 κ.σ. νερό από την κατσαρόλα που βράσαμε τα νιόκι και το ρίχνουμε στη σάλτσα.

Βήμα 3

Σουρώνουμε τα νιόκι, τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και τα ανακατεύουμε. Όσο τα ανακατεύουμε ανοίγουμε και πάλι για 1 λεπτό το μάτι της εστίας. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή όρεξη❤

 

Νιόκι με σπανάκι και ντοματίνια

Prep Time 5 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 10 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • 500 γρ. νιόκι πατάτας
  • 20 ml ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 60 ml λευκό κρασί
  • 200-300 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. baby σπανάκι πλυμμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • νιφάδες παρμεζάνας

Instructions
 

  • Σε ένα τηγάνι προσθέτω ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σκόρδο, σοτάρω για λίγο.
  • Προσθέτω τα ντοματίνια, σοτάρω για 1 λεπτό και σβήνω με το λευκό κρασί.
  • Προσθέτω στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, τα μπαχαρικά και βράζω τη σάλτσα για 2'.
  • Προσθέτω το σπανάκι και αποσύρω τη σάλτσα από τη φωτιά.
  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτω 2 λίτρα νερό, μόλις αρχίσει να βράζει αλατίζω το νερό και προσθέτω τα νιόκι. Τα αφήνω να βράσουν για 3'.
  • Παίρνω 2-3 κ.σ. νερό από την κατσαρόλα που βράσαμε τα νιόκι και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Σουρώνουμε τα νιόκι και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
  • Σερβίρω με νιφάδες παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Bon Appétit! ♥️

Extra Tips:

  • Καθημερινά επιλέγω να χρησιμοποιώ το ελαιόλαδο για τα φαγητά μου, όταν όμως έχω επισκέπτες επιλέγω πάντα το βούτυρο.
  • Το σπανάκι μπαίνει τελευταίο και δεν θέλει ψήσιμο παραπάνω από ένα λεπτό.
  • Ταιριάζει απόλυτα το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και η παρμεζάνα ως topping.

🥑Εάν σου άρεσε η συνταγή μην ξεχάσεις να πατήσεις like, να σχολιάσεις, να αποθηκεύσεις τη συνταγή, αλλά να ανεβάσεις και story με τo δικό σου πιάτο, κάνοντας tag @g.m.kitchen_philosophy στο Instagram.

Μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε στο Instagram, Facebook και Tik Tok.

Περιμένω τα σχόλια σας!

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω Instagram ή από την “Επικοινωνία” που θα βρείτε στην Αρχική σελίδα στην επάνω μπάρα.